Proiect de atestat

INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ

Realizat de Călin-Petru Rusu

clasa a XII-a H

Îndrumător, prof. Marius Ududec

Argumentarea alegerii temei

Informatica si in special latura acesteia ce se ocupa de inteligenta artificiala  sunt in continua dezvoltare si cerere pe piata muncii. Internetul a permis accesul orcui la servere cu performante remarcabile si la cantitati uriase de date acumulate in fiecare zi. Initial am devenit pasionat de informatica datorita logicii aplicate din spatele problemelor rezolvate la scoala. Dupa aprofundarea algoritmilor esentiale ale informaticii am dorit sa descopar unde le-as putea aplica pentru dezvoltarea tehnologiei care va usura viata omului. Din acest motiv am devenit interesat de inteligenta artificiala, care reprezinta un algoritm mult mai complex, dar care poate sa usureze viata oamenilor.

Ce este Inteligeța Artificială?

FD.png

Termenul „inteligență artificială” este utilizat colocvial pentru a descrie mașinile care imită funcțiile „cognitive” pe care le asociază oamenii cu alte minți umane. În termeni simpli, inteligența artificială (IA) se referă la sisteme sau la mașini care imită inteligența umană, pentru a efectua diverse activități, și care se pot îmbunătăți iterativ pe baza informațiilor pe care le colectează.

Capacitățile moderne ale mașinilor clasificate în general ca inteligenţă artificială includ înţelegerea vorbirii umane, concurarea la cel mai înalt nivel a unor sisteme de jocuri de strategie (cum ar fi șahul), autovehiculele autonome și rutarea inteligentă în rețelele de distribuţie a conținutului, și simulările militare.

IA a devenit un termen generic pentru aplicațiile care îndeplinesc activități complexe, care odată au necesitat o contribuție umană, cum ar fi comunicarea online cu clienții, înţelegerea vorbirii umane, concurarea la cel mai înalt nivel a unor sisteme de jocuri de strategie (cum ar fi șahul), autovehiculele autonome sau rutarea inteligentă în rețelele de distribuţie a conținutului.

Pentru a obține întreaga valoare de la IA, multe companii fac investiții semnificative în echipele de știință a datelor. Știința datelor, un domeniu interdisciplinar care utilizează metode științifice și alte metode pentru extragerea valorii din date, combină funcționalitățile din domenii precum statistica și informatica cu cunoștințele de afaceri, pentru a analiza datele colectate din mai multe surse.

Află mai multe despre proiect!

Webografie

1024px-Wikipedia_logo_v3.svg.png
index_edited.png
1280px-European_Parliament_logo.svg.png
index_edited.png
download_edited.png

rusu.petru@cnprsv.ro

Proiect de atesta

Inteligența artificială