top of page

Proiect de atestat

INTELIGENÈšA ARTIFICIALÄ‚

Realizat de Călin-Petru Rusu

clasa a XII-a H

Îndrumător, prof. Marius Ududec

Argumentarea alegerii temei

Informatica si in special latura acesteia ce se ocupa de inteligenta artificiala  sunt in continua dezvoltare si cerere pe piata muncii. Internetul a permis accesul orcui la servere cu performante remarcabile si la cantitati uriase de date acumulate in fiecare zi. Initial am devenit pasionat de informatica datorita logicii aplicate din spatele problemelor rezolvate la scoala. Dupa aprofundarea algoritmilor esentiale ale informaticii am dorit sa descopar unde le-as putea aplica pentru dezvoltarea tehnologiei care va usura viata omului. Din acest motiv am devenit interesat de inteligenta artificiala, care reprezinta un algoritm mult mai complex, dar care poate sa usureze viata oamenilor.

​Ce este Inteligeța Artificială?

FD.png

Termenul „inteligență artificială” este utilizat colocvial pentru a descrie maÈ™inile care imită funcÈ›iile „cognitive” pe care le asociază oamenii cu alte minÈ›i umane. În termeni simpli, inteligenÈ›a artificială (IA) se referă la sisteme sau la maÈ™ini care imită inteligenÈ›a umană, pentru a efectua diverse activități, È™i care se pot îmbunătăți iterativ pe baza informaÈ›iilor pe care le colectează.

​Capacitățile moderne ale maÈ™inilor clasificate în general ca inteligenţă artificială includ înÅ£elegerea vorbirii umane, concurarea la cel mai înalt nivel a unor sisteme de jocuri de strategie (cum ar fi È™ahul), autovehiculele autonome È™i rutarea inteligentă în reÈ›elele de distribuÅ£ie a conÈ›inutului, È™i simulările militare.

​IA a devenit un termen generic pentru aplicaÈ›iile care îndeplinesc activități complexe, care odată au necesitat o contribuÈ›ie umană, cum ar fi comunicarea online cu clienÈ›ii, înÅ£elegerea vorbirii umane, concurarea la cel mai înalt nivel a unor sisteme de jocuri de strategie (cum ar fi È™ahul), autovehiculele autonome sau rutarea inteligentă în reÈ›elele de distribuÅ£ie a conÈ›inutului.

​Pentru a obÈ›ine întreaga valoare de la IA, multe companii fac investiÈ›ii semnificative în echipele de È™tiință a datelor. ȘtiinÈ›a datelor, un domeniu interdisciplinar care utilizează metode È™tiinÈ›ifice È™i alte metode pentru extragerea valorii din date, combină funcÈ›ionalitățile din domenii precum statistica È™i informatica cu cunoÈ™tinÈ›ele de afaceri, pentru a analiza datele colectate din mai multe surse.

Află mai multe despre proiect!

Webografie

1024px-Wikipedia_logo_v3.svg.png
index_edited.png
1280px-European_Parliament_logo.svg.png
index_edited.png
download_edited.png

rusu.petru@cnprsv.ro

Proiect de atesta

Inteligența artificială

bottom of page